Dny s francouzskou kuchyní od 21. 3. 2019

Už podruhé jsme byli pozvání, abychom se účastnili oslav francouzské kuchyně, Goût de France / Good France 2019.

21. března restaurace po celém světě podávají večeři inspirovanou francouzskou kuchyní. Do projektu se loni zapojilo přes 3 500 restaurací po celém světě. Pivovarské domy jsou jednou z 21 restaurací v České republice, které byly letos pozvány k účasti.

Zveme vás na dny francouzské kuchyně také k nám do Pivovarských domů. Menu Good France o čtyřech chodech nabízíme pouze 21. 3., v následujících dnech 21. – 24. 3. můžete ochutnat i další speciality francouzské kuchyně z rozšířeného menu. Samozřejmostí budou výběrová francouzská vína.

Přijímáme rezervace: 734 245 400

Goût de France

21. 3. 2019

 

A M U S E    B O U C H E
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Tapenade
olivy, kapary, ančovičky, česnek, rozpečená bageta

P Ř E D K R M
. . . . . . . . . . . . . .
Lososový tartar Gravlax
kopr, crème fraîche, citrónová šťáva

 

H L A V N Í    C H O D
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Kachní prsa na pomerančích
omáčka Grand Marnier, čerstvé fíky a
pyré z vanilky a celeru

 

S Ý R Y
. . . . . . . . .
Výběr francouzských sýrů

 

D E Z E R T
. . . . . . . . . . . .
Malinové Mille – feuille

 

550,- Kč

Dny francouzské kuchyně

21. 3. – 24. 3. 2019

 

P Ř E D K R M Y
. . . . . . . . . . . . . . . .
Grilovaná kachní Foie gras
karamelizovná jablka, Calvados emulze

Telecí brzlík
hříbková pěna, pastinák a křepelčí vajíčko

P O L É V K Y
. . . . . . . . . . . . . . .
Francouzská „cibulačka“
se sýrovým toastem

Bouillabaissa Marseille
se šafránovou majonézou

 

H L A V N Í    C H O D Y
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Jelení bourguignon
restované žampióny, bramborové pyré, mladá cibulka, červené víno

Tournedos z hovězí svíčkové
zeleninové ratatouille, máslo Café de Paris

Rolovaná kuřecí prsa Supreme
plněná slaninou a čerstvými bylinkami,
domácí hranolky, baby karotka a Rokfórová omáčka

 

D E Z E R T Y
. . . . . . . . . . . . . .
Čokoládový fondant
levandulová zmrzlina

Variace Crème brûlée
bourbon vanilka & espresso